PSB Imagine T3 – novi flagship iz Kanade

Kada genijalni konstruktor zvučnika kakav nedvojbeno je Paul Barton dobije potpuno odriješene ruke u apsolutno svakom pogledu da na temelju svojeg bogatog znanja i iskustva te praktično neograničenih resursa dizajnira referentni model, onda je to doista nešto posebno. Upravo je tako nastao Imagine T3, novi flagship renomirane kanadske tvrtke PSB, čiji je osnivač upravo Paul Barton (i njegova supruga Sue), a koja se danas zajedno sa sestrinskom tvrtkom NAD – jednom od najcjenjenijih u svijetu Audio/Video elektronike, nalazi u privatnom obiteljskom vlasništvu Lenbrook grupe.

PSB Imagine T3 predstavlja sintezu najnovijih i najnaprednijih saznanja inženjerskog tima Paul Bartona. Tako su za ovaj model razvijene potpuno nove sve zvučničke jedinice, željenih i do sada najboljih specifikacija, složene od vrhunskih elemenata – tri bas jedinice po kanalu sa zasebnim individualno ugođenim internim zapreminama, specijalno projektirani srednjotonci, strogo selektirani visokorazlučivi visokotonci. Sve perfektno usklađeno optimalnom skretnicom i smješteno u akustički pomno promišljene, ali i moderno dizajnirane kabinete čiji izgled potpisuje poznati industrijski dizajner David Farrage iz kuće DF-ID. Vrhunski i ručno finiširani dostupni su u visokosjajnoj crnoj i trešnja boji. Posebna pažnja posvećena je svakom detalju pa tako i šiljcima/nogicama za idealan kontakt s podlogom, terminalima za povezivanje s amplifikacijom, prigušnom materijalu, dodatnim mogućnostima ugađanja bas područja, itd.

Uz sve to ne odstupa se niti od temeljnih načela tvrtke i Paul Bartona kako bi se postigao što je moguće prirodniji zvuk u realnim akustičkim okruženjima (u ovom slučaju sobama). Brojna mjerenja i preslušavanja (uključujući višestruke slijepe testove), kombinirana s eksperimentima u poznatoj kanadskoj Nacionalnoj istraživačkoj komori NRC (National Research Council) sastavni su dio proizvodnog procesa, a svaki se par zvučnika još jednom individualno završno testira, mjerno i slušno.

Rezultat je spektakularno čist i linearan zvuk kroz kompletan frekvencijski opseg s dubokim ali fantastično integriranim bas odzivom (full-range), raskošne i precizne zvučne slike, te izvrsne dinamike. Da se u tome uspjelo pokazuju i u vrlo kratkom roku priskrbljene nagrade (CE Pro Best Product 2014.) i naglašeno pozitivne kritike (HiFi Stars, SoundStage), kako medija tako i javnosti. I na kraju treba spomenuti i cijenu (42.999.- kn/par), koja definitivno nije mala (posebno ne za domaće prilike), međutim u odnosu na referentne modele mnogih drugih tvrtki čini se razumno pristojnom. I tu je PSB pokazao da ne odstupa od svoje izvorne filozofije dokazujući kako za vrhunske zvučnike nije potrebno založiti čitavo bogatstvo, te kako po pitanju omjera uloženo/dobiveno nemaju prave konkurencije.

Najvažnije dijelove tog puta široj javnosti otkriva i Paul Barton osobno putem sljedećeg video zapisa

Više detalja o aktualnom PSB programu možete pronaći na sljedećem linku "PSB ZVUČNICI"