Dugo očekivano novo referentno Mark Levinson No.52 pretpojačalo napokon dostupno!

Iz Mark Levinson laboratorija poručuju da je No.52 najbolje pretpojačalo koje su ikada konstruirali, kombinirajući iznimne performanse i svestranost s naglašeno elegantnim izgledom. Upravo zbog toga se na njega i čekalo tako dugo.

Riječ je o u potpunosti analognome linijskom pretpojačalu, prave dual-mono konfiguracije s dva kućišta koja fizički razdvajaju kritične analogne sklopove od upravljačke sekcije čime se osigurava najčišći mogući put audio signalu. Iz pravog bogatstva sučelja izdvajamo čak 3 balansirana linijska XLR i 4 RCA ulaza, zaseban gramofonski ulaz s uključenim podesivim vrhunskim MM i MC stupnjem, po dva seta XLR i RCA linijskih izlaza, dodatni AUX par XLR i RCA izlaza koji se mogu konfigurirati kao fiksni ili varijabilni, poseban SSP (Surround Sound Procesor) izlaz koji pruža mogućnost integracije s npr. višekanalnim sustavom kućnog kina a da se pri tome zadrži optimalan i neovisan rad primarne stereo postave. Tu je i niz kontrolnih sučelja za povezivanje putem Etherneta, vlastiti ML Net, 12V okidač veze, IR kontrolni portovi, kao i USB za buduće programske nadogradnje. Uz No.52 kao standardni dio opreme dolazi uvjerljivi i prikladno dizajnirani daljinski upravljač kojim se mogu kontrolirati sve funkcije pretpojačala. Kompletna izrada je na najvišem nivou. Kontrolna sekcija posjeduje simetrično DC napajanje i AC regeneracijske krugove za maksimalan i stabilan rad uređaja. Tri izolirana kabela služe za povezivanje s audio sekcijom u drugom kućištu. Ustroj audio sekcije također je u potpunosti simetričan, s izoliranim i potpuno nezavisnim sklopovima za potenciometar glasnoće, primarne i sekundarne signalne putove, a sve osjetljive komponente pažljivo su oklopljene. Rigidna i masivna aluminijska kućišta tako u sebi kriju apotekarski precizno posloženu elektroniku na kakvu su nas već Mark Levinson uređaji naviknuli. A u Mark Levinson stilu začinjen je i zapanjujuće neodoljiv izgled No.52 s raskošnom prednjom pločom od brušenog metala u crno/srebrnoj kombinaciji te istaknutim crvenim osvjetljenjem na staklenom displayu.

No.52 imat će se prilike i poslušati na ovogodišnjem Zagreb AV Showu u hotelu Sheraton u postavi tvrtke Sigma Audio Koncept, distributera za Mark Levinson.