Gradient 6.0 – spoj vrhunskog zvuka i suvremenog dizajna

Gradient 6.0 potpuno su novi model zvučnika iz istoimene poznate finske manufakture. Nastali su na ideji da se konstruiraju zvučnici koji će pružati najviše zvučne domete ali u sobama manjih i srednjih dimenzija kakve vrlo često sputavaju audiofile u želji za visoko vjernom reprodukcijom audio zapisa. Tako su nastali samostojeći Gradient 6.0 zvučnici koji se upravo zbog tih svojih karakteristika jednostavno mogu smjestiti u praktično bilo koji interijer. U već prepoznatljivoj maniri ovog finskog proizvođača zvučnih kutija i novi model objedinjuje moderan i jedinstven dizajn s tradicionalnim tehnikama izrade kombinirajući pravo drvo i nove napredne materijale.

Novi su Gradient 6.0 idealan izbor za prostore limitirane kvadrature. Njihovi kabineti dubine manje od 17 centimetara dizajnirani su tako da se mogu smjestiti vrlo blizu stražnjeg zida i ostalih akustičkih prepreka u sobama ljubitelja glazbe. Kompletna je konstrukcija projektirana da i u slučaju tako nepovoljnog smještaja projicira zvuk izvrsnog balansa u kompletnom prostoru, bez isticanja bilo kojeg dijela frekvencijskog spektra (posebno se to odnosi na bas područje). Osim toga, masivno puno drvo od najfinije breze i novi napredni materijali čine ove zvučnike kompatibilnima za integraciju u praktično svaki suvremeni životni prostor. Prednja i stražnja ploča kabineta akustički su umrtvljene rigidnim šperpločama, te presvučeni specijalnim talijanskim Fenix NTM® nano-tech mat materijalom. Taj se materijal pokazao izuzetnim ne samo u pogledu fantastičnog finalnog izgleda zvučnika, već i u pogledu otpornosti na uobičajena manja oštećenja (ogrebotine), te otiske prstiju i ostala zaprljanja. Dostupni su bijeli i crni finiši.

Koaksijalne zvučničke jedinice kakve se koriste i u referentnom modelu tvrtke Revolution jedinstvene su. Razvijene su u suradnji s poznatom norveškom tvrtkom Seas, a karakterizira ih iznimno kontrolirana disperzija zvuka i linearnost u vrlo širokom području slušanja – upravo one karakteristike koje krase i zaštitni su znak cijenjenih Gradient zvučnika. Pasivna bas jedinica vlastite proizvodnje smještena na poleđini proširuje bas odziv na najniže frekvencije. Rezultat je neutralan zvuk bogate organske strukture koji je već tradicionalno prepoznatljiv kada je u pitanju Gradient.

Kao i svi ostali Gradient modeli, tako i 6.0 se u potpunosti proizvodi u Finskoj. Svaki se individualno testira, te prolazi rigoroznu mjernu i slušnu kontrolu kvalitete. Potpuna pažnja prema svakom detalju izrade od strane tima manufakture koji je poznat po tome što obožava glazbu i njezinu visokovjernu reprodukciju, jamči godine bezbrojnih, ugodnih glazbenih doživljaja. Gradient 6.0 vrhunski su zvučnici namijenjeni moderno uređenim interijerima.