NAD M12 & M22 – nova referentna amplifikacija

Legendarna tvrtka NAD, inače posebno cijenjena po pitanju pojačala, predstavila je svoju najnoviju referentnu stereo amplifikaciju. Radi se o pretpojačalo/DAC-u oznake M12 i izlaznom pojačalu snage M22 u njihovoj prestižnoj Master seriji.

NAD M12 puno je više od klasičnog audiofilskog pretpojačala. Koristeći neke od najnaprednijih tehnologija u audio industriji objedinjuje pretpojačivačke funkcije te visokorazlučivi, vrhunski i moderan DA pretvarač (DAC). Poznato vlastito DirectDigital™ procesiranje zaduženo je za vrlo točnu i preciznu 24-bitnu obradu audio signala u realnom vremenu, te njegovo slanje u izlazni stupanj (prema pojačalu snage ili aktivnim zvučnicima). Brojna raspoloživa analogna i digitalna sučelja, uključujući i asinkronu USB vezu (do 192 kHz/24 bit formata), omogućuju povezivanje s praktično bilo kojim izvorom zvuka (od gramofona s MM ili MC zvučnicama do računala).

Također prepoznatljiva modularna koncepcija tvrtke MDC (Modular Design Construction), zaustavlja funkcionalno zastarijevanje i čuva vrijednost uređaja pružajući mogućnosti brojnih budućih nadogradnji putem modula. Novorazvijeni BluOS™ modul tako pruža funkcionalnost bežičnog multiroom sustava uz streaming visoke rezolucije (HD) s različitih glazbenih Internet servisa, s mreža i vanjskih memorija, itd. Integrirana WiFi veza, Ethernet i aptX Bluetooth povezivost također su podržani uz program za potpunu kontrolu upravljanja od strane korisnika putem iOS ili Android uređaja.

NAD M22 je snažno izlazno stereo pojačalo snage s 250 Watta po kanalu (na 8 Ohma). Koristi najnoviju nCore™ tehnologiju licenciranu od tvrtke Hypex, koja se već potvrdila kao dobitna formula, s izobličenjima ispod razine mjerljivosti, ultra visokim damping faktorom i bezuvjetnom stabilnosti kontrole zvučnika različitih konstrukcija. Ustroj je u potpunosti simetričan.

NAD M12 i M22 konstruirani su za suvremene generacije ljubitelja glazbe i audiofila, a nastavak su tradicije izvrsnosti već duže od 40 godina u izradi vrhunskih pojačala. Gledajući u kontekstu high-end segmenta ponude audio uređaja za visokovjernu (HiFi) reprodukciju zvuka, NAD s ovim dvojcem ponovo pomiče granice i standarde u pogledu performansi i mogućnosti.

Više detalja o aktualnom NAD programu možete pronaći na sljedećem linku "NAD POJAČALA"