Vrhunsko pojačalo Mark Levinson No.585

Nakon dugog iščekivanja legendarna high-end audio tvrtka Mark Levinson napokon je na ovogodišnjem minhenskom sajmu predstavila svoje novo integrirano pojačalo oznake No. 585. Dizajnirano je tako da pruži ultimativnu kvalitetu glazbene reprodukcije s različitih analognih i digitalnih audio izvora uključujući računala i glazbene servere. Implementacija niza naprednih rješenja razvijenih pod kapom neiscrpnih resursa internacionalne Harman korporacije, kombinirana je s potpunom lakoćom korištenja i industrijskim dizajnom najnovije generacije.

Čini se da se čekanje isplatilo kao i s referentnim No. 52 pretpojačalom koje je polučilo fantastične uspjehe jer Mark Levinson svoje nove modele ne predstavlja kao na pokretnoj traci već kada su apsolutno uvjereni da će svojim performansama i kvalitetom duži niz godina predstavljati referencu u klasi. Novi Mark Levinson No. 585 projektiran je za ultimativnu audio kvalitetu u svakom pogledu i kao takav predstavlja moderno integrirano rješenje za najzahtjevnije ljubitelje glazbe i njezine visokovjerne reprodukcije. Krasi ga diskretni analogni stupanj optimiziran za maksimalnu čistoću zvuka čemu svjedoči klinički čista simetrična topologija. Visoko-efikasno digitalno SMPS (Switched Mode Power Supply) napajanje, kao i analogni napajački stupanj posložen oko robusnog 900 VA toroidalnog transformatora isporučuje više nego dovoljno struje izlaznom pojačalu AB klase, koje sa svojih 2 x 200 Watta snage na 8 Ohma (odnosno 2 x 350 Watta na 4 Ohma) bez problema će i s lakoćom kontrolirati zvučnike i iz kategorije najzahtjevnijih. Uz 4 analogna ulaza (jedan balansirani XLR), njih čak 6 izravnih digitalnih (USB, optički, koaksijalni, balansirani AES/EBU) podržat će praktično sve digitalne izvore današnjice, računajući visoko-razlučive audio zapise sve do 192 kHz/32 bit formata, kao i DSD reprodukciju putem USB sučelja.

Osim najviše razine reprodukcije audiofilskih zapisa, posebno razvijeni sustav procesiranja pružit će i najbolju moguću kvalitetu zvuka čak i iz komprimiranih audio formata. Poseban izlaz za subwoofer uz kontrolu reza prema partnerskim zvučnicima omogućuje besprijekornu 2.1 konfiguraciju. Ethernet, RS-232, IR i 12V okidač također su tu za jednostavnu integraciju u različite AV instalacije i automatizirane sustave. Koliko je s tehničke strane sofisticiran, toliko je No.585 s druge strane jednostavan za uporabu od strane korisnika, tako da se svim funkcijama može upravljati putem 2 kružna izbornika i 6 funkcijskih tipki na prednjoj ploči ili pak putem daljinskog upravljača. Izgled pojačala također je fantastičan kao i njegove performanse, te njegov industrijski dizajn najnovije generacije spaja s tradicionalnim i iz prethodnih modela prepoznatljivim elementima u suvremenu vizualno-funkcionalnu cjelinu. Luksuzno kućište izrađeno je od obrađenog aluminija s prednjom pločom u Mark Levinson tradicionalno srebrno/crnoj kombinaciji sa zaslonom od crvenim LED indikatora. Mark Levinson No. 585 u redovnoj prodaji trebao bi se pojaviti najkasnije ove jeseni uz europsku cijenu od oko 12.000 Eura.